Në ceremoninë e ndarjes së çmimeve Golden Globes filmi për Luftën e parë Botërore “1917” është vlerësuar me çmimin kryesor si drama më e mirë. Ky film me regjisor Quentin Tarantino, ka fituar tre çmime deri tani, duke shpresuar për fitoren në ceremoninë e ndarjes së çmimeve Oscar muajin e ardhshëm.

Filmi për Luftën e Parë Botërore, “1917” ka fituar çmimin kryesor për dramën më të mirë në ceremoninë e ndarjes së çmimeve Golden Globes, derisa filmi i regjisorit, Quentin Tarantino, "Once Upon a Time... in Hollywood" ka fituar tri çmime duke rritur shpresat për fitore në ceremoninë e ndarjes së çmimeve Oscar muajin e ardhshëm.

Filmi i njohur dhe shumë i dashur për publikun “The Irishman” me regji të Martin Scorsese nuk u vlerësua me asnjë çmim.

Filmi i kanalit Netflix, “The Irishman”, në regji të Martin Scorsese nuk ka arritur në fitojë në asnjërën kategori, në ceremoninë e 77-të të ndarjes së këtyre çmimeve të mbajtur në Kaliforni.

Ndërsa Brad Pitt ka fituar çmim për rolin e tij dytësor në filmin, "Once Upon a Time... in Hollyëood".

Çmimin si aktori në i mirë e mori Joaquin Phoenix për rolin e tij në filmin “Joker”, ndërsa si aktorja më e mirë u shpall Renee Zellëeger, për rolin e saj në filmin “Judy”.

Ndërsa përsa i përket kategorisë se serialit të shkurtër televiziv, projekti Chernobyl i kanalit, HBO, ka fituar çmimin kryesor. Ky serial shfaq aksidentit tragjik në një central bërthamor në Kiev në kohën e Bashkimit Sovjetik.

/Ora News.tv/