Greqia do të rekrutojë 480 roje kufitare shtesë me qëllim mbajtjen nën kontroll të emigrantëve.

Gjykata Kushtetuese e vendit miratoi dekretin e Presidentit që parashikon një rritje prej 480 të numrit të posteve organike në rojet kufitare.

Shtimi i personelit ka për qëllim mbrojtjen efektive të Qendrave të Paraburgimit të Para-Nisjes për të Huajt që veprojnë në Attica, Corinth, Xanthi  dhe Drama, ku mbahen emigrantë të paligjshëm.

Sipas projekt-dekretit, kostoja e punësimit të 480 rojeve të reja kufitare arrin në 8,536,224 euro dhe do të mbulohet nga pjesa e bashkëfinancuar e programit të investimeve publike.

Zyrtarët e shtetit thanë se ishte e domosdoshme të punësohen 480 roje kufitare, sepse nga njëra anë do të ndihmojë në trajtimin e fenomenit të emigracionit-refugjatëve, dhe nga ana tjetër do të lirojë nga kjo përgjegjësi policët profesionistë të angazhuar në këtë mision.
/Ora News.tv/