Matematika është një ndër shkencat dhe lëndët më të vështira. Dikush e ka pasion ndërsa dikush tjetër e urrejnë sepse nuk i zgjidh dot problemet dhe ekuacionet.

Një nga problemet matematikore të “urryera” është edhe ky ekuacioni që po mundon mijëra njerëz.

Përpiquni ta zgjidhini vetë, nëse nuk arrini dot ta gjeni përfundimin përgjigjen e keni më poshtë:

Zgjidhja:

1/3 ÷3=1/3 ÷ 3/1=1/3 ×1/3=1/9


/Ora News.tv/